Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравейте имам молба към колега с мотор Jtdm 150 коня, отзад към купето под мап сензора се намира едно нещо наречено маслен сепаратор - в него влизат 3 маркуча , от картера мисля , към колектора и към студения въздух на турбото- включва се точно след дебитомера. Този ми маркуч които е към турбото влиза в този сепаратор точно от горе, при мен тази връзка е хлабава - сякаш липсва уплътнение в входа на този сепаратор и имам луфт като го мърдам нагоре надолу, при вас така ли е? Ще се радвам ако някой погледне!

Sent from my iPad using Tapatalk
    Last edited by n_niki; d.m.y г., 20:33.
    Alfa 159 SW 1.9 JTDm

Comment

• Връзката става хлабава, като се износи О-пръстена вътре. Свали сепаратора извади щуцера и смени уплътнението, струва стотинки. често започва да припушва оттам.

Comment

• Колеги, какви са размерите на блоговете за джанти на 159.

Comment

• https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...e9&oe=573403BD

Някой да има представа дали е счупен display-a и как може да се оправи ?
          С друг подобен ще тръгне ли предполагам си е с лентов кабел отзад.
          Alfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw

Comment

• Колко струва махане на Егр и МАП в София и кой може да го направи като хората?
            ALfa Romeo 166-2.4 JTD 99

Comment

• Колко струва махане на Егр и МАП в София и кой може да го направи като хората?
              ------------------------------------------------------

Kолега, може би имаш предвид премахване на ДПФ, затапване на ЕГР и ремап?
              Процедурата е от 400 до 600 лв. ( вероятно ще намериш и по-евтино...зависи. Препоръчвам ти да се обърнеш към някои от форумните сервизи, за които това е рутинна процедура - Лисан сервиз, Вентура, Екстрий, Румен, ...абе има ги всички в общия раздел на форума.

Comment

• CAR PROTECTION SYSTEM FAILURE - дайте някой съвет за тази индикация по дисплея ще издържи ли десетина дена докато се добера до сервиз .

Comment

• Има ли оригинална аларма колата?
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic '09 - Remapped - Ex
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97 - Ex
                  Lancia Phedra 2.2 JTD '03

Comment

• Ремонт на механизма на задна дясна врата, включващ:

1.подмяна на пластмасов държач
                    2.подмяна на метална корда/многожилно метално въженце
                    3.подмяна на ролка около която се навива металното въженце при вдигане/сваляне на прозореца
                    4.демонтаж и монтаж на целия механизъм

Общо 45 лева, но оставих 60 лева на момчето.

Предишният собственик сигурно си е платил, но е попаднал на "баш майстор/и" - пластмасовия държач на стъкло подемника на механизма който вдига/сваля стъклото на прозореца беше или лепен или пластмасата беше нагрявана/разтопявана и беше сътворено нещо наистина "БАШ МАЙСТОРСКО" -в стила "Знам че съм с две леви ръце и съм роден "сакат", но ще ти взема парите пък каквото ще да става"...

Кой знае колко пари са му взели и са го излъгали че е направено, а на практика е само закрепено...

Не разбирам как може да поемаш работа от която бъкел не вдяваш...????

Тоя механизъм издържа 2 седмици след като я купих и се счупи, а е можело за 10 лева да му сменят на човека само пластмасовия стъклодържач.

Сменихме и кордата, защото бяха започнали да се късат метални нишки, а отделни имаше малко счупване и на ролката която прибира/отпуска кордата, тоест около която кордата се навива.Може би БАШ МАЙСТОРА с двете леви ръце я е счупил...

Вероятно продавачът от когото я закупих не е знаел, че стъклодържача е лепен, тъй като той задните прозорци и изобщо задната част на колата не я е ползвал-в нея са се возили само 2-ма човека-той и съпругата му и той или негов шофер.

Важното е че видях "на живо" как се поправя повредата и че сега всичко е ТИП-ТОП ...
                    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• При мен се случи същата работа-като купувах колата единствения кусур беше неработещ заден джам отляво.Докато оправяхме документите по прехвърлянето един "майстор" уж оправи проблема,ама само за има-няма 10-на дни.После просто блокирах задните стъкла,щото обикновено се возя сам или с жената.Някой ден като ми дойде "музата" ще го оправя-някой във форума беше описал много подробно как става.
                      159 SW 2.4 Jtdm 2007
                      156 TS 1.8 1999
                      Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

• Свиркай ще помагам от дистанция с каквото трябва и мога.Имам опит вече.
                        Виж тези теми:

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=87625

http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=86378

http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=64085

В магазина на БУЛАВТО имат всичко- стъклодържачи, ролки, метални жици/корди.

Може да свалиш механизма и да им го изпратиш с куриер.След това ще трябва да си го качиш и да напаснеш прозореца в стъклоподемника.

Единственото пипкаво е вкарването на стъклоподемника в дупката на прозореца, че има опасност да се спука/счупи, но при мен след леко натискане и като не стана просто вдигнах прозореца до горе, чу се едно изщракване и стъклодържача влезе сам в дупката на прозореца и се намести сам.
                        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Благодаря,ако се озоря ще свиркам!
                          159 SW 2.4 Jtdm 2007
                          156 TS 1.8 1999
                          Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

• Някой да знае актуални цени за махане на ДПФ?
                            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic '09 - Remapped - Ex
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97 - Ex
                            Lancia Phedra 2.2 JTD '03

Comment

• 159,1.9, 120 НР

Здравейте манияци
                              И аз се реших да стана горд собственик на Алфа 159. Още не съм я купил, но съм харесал една 159-ка, 1.9, 120 коня. Имам известни притеснения за мощността. Ще ми бъде от голяма полза, ако споделите мнение за този двигател или пък да ме насочите в някаква посока. Колата е 2011 на 80000 км.
                              Last edited by Moh; d.m.y г., 20:25.

Comment

• Първоначално публикувано от Moh Покажи съобщение
                                Здравейте манияци
                                И аз се реших да стана горд собственик на Алфа 159. Още не съм я купил, но съм харесал една 159-ка, 1.9, 120 коня. Имам известни притеснения за мощността. Ще ми бъде от голяма полза, ако споделите мнение за този двигател или пък да ме насочите в някаква посока. Колата е 2011 на 80000 км.
                                Този мотор е най : елементарен, безпроблемен, икономичен и евтин за поддръжка ! НО, е слаб за това купе, ако не си любител на скоростите: това е твоя мотор ! А пък и с един ремап (чип) пак ще е около 140-150 кс
                                Решението е изцяло твое, успех !
                                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Working...
                                X